Distribuce vody

 
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
 

ROZVOZ VODY
Na Vámi určené místo zdarma!

Srovnání nákladů a kvality vody pro Váš pitný režim
Jakou vodu pít? Jak ušetřit co nejvíce peněz a dostat vysokou kvalitu vody? Je spotřeba elektřiny watercooleru drahá? Je voda která z watercooleru vytéká kvalitní?

Na tyto otázky se Vám zde budeme snažit odpovědět.

voda_z_vodovoduMnoho lidí pije neupravenou vodu z veřejného vodovodu s tím, že je přece dobrá a „někdo" za její kvalitu ručí. Ano, je pravda, že dodavatel vody ručí za kvalitu dodávané vody veřejným vodovodním řádem  a ve většině případů je kvalita dodávané vody dobrá. Ovšem je zde háček - dodavatel ručí za kvalitu vody až po hlavní vodoměr. Další rozvody vody a související údržba je na majiteli objektu - tyto rozvody jsou buď staré, z nevyhovujících materiálů, nebo jsou velmi často prováděny z plastového potrubí, které se po nějaké době zanáší na povrchu biofilmem, kde se množí bakterie. Voda, kterou si napustíte z vodovodu např. ráno, kdy celou noc stála v potrubí, je dle vyjádření zástupce jedné akreditované laboratoře doslova „zvěřinec". Navíc voda obsahuje chlor a další nečistoty, které pro lidské tělo nejsou vhodné.

 

 

pet_lahveBalená voda v PET lahvích - tato voda také v převážné většině případů splňuje požadavky na pitnou vodu - problematická je ale distribuce k zákazníkovi. Prodejci vodu na paletách většinou skladují ve venkovních prostorech a stačí hodina vystavení takto složené vody slunečnímu záření - bakterie ve vodě se začnou ihned množit a dochází též k uvolňování plastu (rozpouštědel) do vody uvnitř lahví. Kvalita takové vody je poté velmi sporná. Navíc je tato voda v porovnání s vodou v barelech drahá.

Dále v neprospěch PET lahví mluví ekologický problém s likvidací obalů.

 

 

barel_freshVoda v barelech je z pohledu spotřebitele tou nejlepší variantou. Je levná, kvalitní a hlavně čerstvá (datum spotřeby je max. 2-4 měs). Přístroje na její čepování (watercoolery) ji dokážou vychladit a ohřát až na 97 stupňů Celsia. Tyto vody jsou ve většině případů distribuovány firmou, která ji vyrábí přímo k zákazníkovi - tím výrazně odpadá riziko špatného skladování. Barely se používají opakovaně - odpadá tedy riziko uvolňování rozpouštědel do vody a ekologický problém je oproti PET lahvím bezpředmětný.

Problémy u této varianty jsou dva - nutnost prostoru na barely s vodou a nutnost provádění sanitací watercooleru. Co je sanitace a proč je ji nutné provádět se dočtete v sekci sanitace. Naše společnost tyto sanitace provádí zcela zdarma, neboť je to služba, která souvisí s naší činností.

 

 

Finanční výhody při používání FRESH AQUA:

 

Průměrná cena jednoho litru vody Fresh AQUA z barelu vyjde na 5,10 Kč (při ceně 98,- Kč/barel). Balená voda v 1,5litrové PET lahvi stojí běžně kolem 12 Kč.

Pokud vypije čtyřčlenná kancelář za rok 2 190 litrů vody (1,5 litru vody na osobu za den), zaplatí za vodu v PET lahvích přibližně 17 500 korun. Stejné množství vody Fresh AQUA z watercooleru ji přijde na 11 350 korun bez nošení a nutné likvidace PET lahví. Pokud k tomuto výdaji přidáme spotřebu el. energie watercooleru (viz níže) celkové náklady jsou 11 350+1434 = 12 784,- Kč ušetříte 4700,- Kč a máte po celý rok neustále k dispozici kvalitní horkou a vychlazenou vodu k okamžitému použití. Výhody watercoolerů a vody v barelech jsou tedy jednoznačné. Jejich většímu rozšíření zatím brání jejich cena - ovšem naše společnost Vám nabízí naprosto nejlepší podmínky v AKCI !

elektromerPrůměrná spotřeba elektrické energie watercooleru:

 

Watercooler, který chladí a hřeje, odebírá průměrně 600 W za hodinu. Spíná se, ale jen když je to třeba. Jeho denní spotřeba je podobná jako u chladničky, zhruba 1 kW denně. Spotřeba může být o něco nižší nebo vyšší, podle toho, kolik vody přístrojem proteče a jak dobře je izolovaný. Při průměrné ceně elektrické energie 3,93 Kč/1 kW (sazba d02 od PRE) zaplatíte za roční provoz cca 1 434,- korun.

 

 
 

Kontakt

PIAQUA s.r.o.

Strojírenská 386

PRAHA 5 - Zličín 155 21

GSM: 777 742 782

Tel.: 241 400 401

Fax: 241 400 394

E-mail: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny  


www.distribucevody.cz
Distribuce vody